Käivitus Euroopa tööohutuse suurendamise kampaania ehituses

30. aprill 2004, 12:01

Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuur käivitas täna laiaulatusliku tööohutuse ning töötervishoiu alase kampaania 'Ehitame ohutult'.

Euroopa Liidu seni suurim kampaania on suunatud tööõnnetuste vähendamisele Euroopa ehitussektoris.

Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuuri andmetel võib tööohutuse ning töötervishoiu olukorra parandamisele suunatud kampaania Euroopa ehitustööstuses säästa igal aastal kuni 1300 elu ja hoida ära 850 000 rasket vigastust. Tööõnnetuste ja kutsehaiguste kõrge määra vähendamine selles sektoris võib säästa Euroopa Liidus kuni 75 miljardit eurot aastas.

'Ehitame ohutult', mis on seni suurim omataoline kampaania, juhib tähelepanu tööohutuse ja töötervishoiu alastele riskidele Euroopa ehitussektoris ning võimalikele lahendustele Euroopa rohkem kui 30 riigis. Kampaania kulmineerub iga-aastase Euroopa tööohutuse ja töötervishoiu nädalaga 18.-22. oktoobrini 2004.

Euroopa Parlamendi president Pat Cox ütles tööohutuse kampaania avaüritusel Dublinis, et ehitusvaldkond on üks ELi tähtsamaid majandusharusid, kus töötab üle 12 miljoni inimese ning mille aastakäive ületab 900 miljardit eurot. 'Samas on selle sektori tööohutuse ja tervishoiu alane olukord üks halvemaid. Näiteks tööõnnetusi juhtub ehitustel kaks korda sagedamini kui ELi tööstuses keskmiselt,' ütles Cox.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing