PM: Tallinna perearstid hakkavad patsientidelt külastustasu võtma

30. aprill 2004, 08:30

Tallinna perearstid hakkavad homsest võtma kuni 50 krooni külastustasu, mida aga nii sotsiaalministeerium kui ka linnavõim peavad seadusevastaseks.

Tallinna Perearstide Seltsi esinaine Diana Ingerainen ütles Postimehele, et vastavalt seltsi juhatuse otsusele võib külastustasu olla kuni 50 krooni suurune, kuid lisas, et enamikus keskustes on siiski plaanis patsientidelt küsida 10kroonist tasu.

Nii sotsiaalministeeriumi avalike suhete nõunik Sigrid Tappo kui ka Tallinna abilinnapea Anders Tsahkna kinnitasid aga, et ravikindlustuse seadus ei näe ette võimalust võtta tasu visiidi eest perearsti juurde.

Ingerainen rääkis, et külastustasu pole sama, mis seaduses märgitud visiiditasu. «Oleme konsulteerinud ka juristidega, me ei tohiks siin seadusega vastuollu minna,» lisas ta.

Uus tasu hakkab hüvitama näiteks kilesusside, uriinianalüüsi topside ja paljundusmaterjalide kulusid, ütles 10kroonist külastustasu võtma hakkavat Järveotsa perearstikeskust juhatav Ingerainen. Ta lisas, et praegu haigekassa neid kulusid perearstidele ei hüvita.

Telliskivi perearstikeskuse perearst Iris Koort ütles, et ka nemad hakkavad võtma 10kroonist külastustasu, millest on vabastatud väikelapsed. Ta märkis, et riik maksab perearstidele praegu täiskasvanud patsiendi eest 22 krooni kuus ning sellest ei piisa kulude katmiseks.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Tappo sõnul on tasu võtmine risti vastu seaduse mõttega, et perearsti juurde peab pääsema ka siis, kui inimesel pole raha. «Perearsti juurde peab inimene saama tasuta,» kinnitas ta. «Ükskõik millise nime all tasu võtmine patsiendilt on seadusevastane.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing