Saksa minister taunib ?ohjeldamatut maksukonkurentsi?

30. aprill 2004, 10:44

Euroopa Liit peaks piirama abi neile uutele liikmesriikidele, kes pole nõus ettevõtete ja üksikisikute tulumaksu miinimummäära sisseviimisega ELis.

Nii ütles Saksa majandus- ja tööminister Wolfgang Clement ajalehele Financial Times Deutschland, vahendab Bloomberg.

EL peaks kokku leppima maksude miinimummäärad, et vältida regioonis ohjeldamatut maksukonkurentsi, ütles Clement, ühinedes kantsler Gerhard Schröderi ja opositsioonipartei juhi Edmund Stoiberi varasemate üleskutsetega võidelda ?maksudumpingu? ja ettevõtete väljarände vastu Saksamaalt.

?Kui Kesk- ja Ida-Euroopa riigid on maksude harmoniseerimise vastu, siis selline riik nagu Saksamaa, kelle panus nende arengusse ei ole väike, kavatseb esitada küsimuse, kas ELi strukturaalne abi peab olema selle praeguses mahus,? ütles Clement.

Clement ütles, et on vastu sellele, et Saksamaa maksab kinni teiste riikide madalad maksud. ?Selline hälve on esinenud juba Iirimaa puhul. See pole mõistlik ning sellele tuleks juba varakult vastu seista,? ütles Clement.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing