Neljal pangal intress alla nelja protsendi

Enn Tosso 03. mai 2004, 00:00

Ühispank langetas aprillis intressi 3,9 protsendilt 3,8 protsendile. Hansapank alandas intressi juba märtsis 3,8 protsendile ning pakub sõltuvalt tagatisest ja omafinantseerimisest ka väiksemat intressi. Ka Nordea langetas oma intressivahemiku ülempiiri aprillis 3,8 protsendile.

Vaid Sampo pakub hetkel veel 3,9 protsendist intressi, ent uutele projektidele pakutakse laenu endiselt 3,5 protsendiga. Suurte pankade hinnasõjaga pole kaasa tulnud Krediidipank, kelle intressitase on endiselt 5 protsenti.

Hansapanga eluasemefinantseerimise osakonna arendusjuhi Kersti Arro sõnul eluasemelaenude maht on tänavuse aasta alguses jätkuvalt kasvanud. ?Kui võrrelda uute eluasemelaenude väljastamist tänavu esimeses kvartalis sama ajaga mullu, on kasv olnud ligi 55%.

Kevad on traditsiooniliselt olnud kodu uuendamise ning eluasemelaenude võtmise aeg, pole põhjust arvata, et see muutuks pärast 1. mai sündmusi, sõnab Arro.

Eesti pikaajalised intressimäärad on Euroopa Liiduga liituvate riikide seas ühed madalamad, selgub Euroopa Keskpanga ülevaatest.

Eestis on veebruari seisuga pikaajalised intressimäärad 4,77%. Liituvate riikide seas on määr madalaim Maltal, 4,7%.

Eestile järgnevad Küpros 4,79%, T?ehhi 4,8%, Leedu 4,81%, Sloveenia 5,01%, Läti 5,05%, Slovakkia 5,11%, Poola 6,82%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing