RLK kasum kasvas neljakordseks

Kristina Traks 04. mai 2004, 00:00

Kui mullu esimeses kvartalis teenis firma 3,4 mln krooni puhaskasumit, siis sel aastal teenis firma 14,1 mln krooni kasumit. Lihakombinaadi käive kasvas seejuures vaid paar protsenti, 272,7 mln kroonile.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul oli esimese kvartali korralik kasuminumber ootuspärane. ?Eelmisel aastal kummitasid meid igasugused probleemid ja müügikatkestused Lätis ja Leedus, sellepärast olid siis tulemused kehvad,? ütles Horm. ?Tänavu on kõik sujunud ning numbrid head.?

Hormi sõnul on mingil määral abi olnud ka ekspordist Euroopa Liitu, mida Rakvere kombinaat on vähesel määral teinud alates veebruarist.

Rakvere Lihakombinaadi lähemaid konkurente, Valga Lihatööstus esimeses kvartalis kasumisse ei jõudnud, kuid ettevõtte juhi Elmut Paaveli sõnul oli kahjum väiksem kui eelmisel aastal. ?Meie kahjum oli umbes miljon krooni, samas eelmisel aastal samal ajal olime kolme miinusega kahjumis,? sõnas Paavel. ?Kahjum aasta alguses on meie äris normaalne, sest müük on jaanuaris-veebruaris vilets.?

Valga Lihatööstuse käive esimeses kvartalis oli 68 miljonit krooni ehk ligi 10 protsenti suurem kui aasta varem. Paaveli sõnul aga kasvas käive eriti kõvasti aprillis, kui vahe eelmise aasta sama ajaga oli peaaegu 30 protsenti. ?Grillihooaeg algab,? ütles ta.

Wõro Kommertsi esimese kvartali käive oli veidi suurem kui eelmisel aastal, kuid kasum vähenes 2,1 miljonilt kroonilt 0,5 miljonile kroonile. Wõro Kommertsi juhataja Jana Võrgu sõnul vähenes kasum seoses ühekordsete kuludega.

Suuremate lihatöötlejate hulka trügiv Filee Lihatööstus kasvatas aasta esimese nelja kuuga käivet 60 protsendi võrra, 35,3 miljoni kroonini. ?Oleme saanud suurematesse marketitesse oma kaubaga sisse, samuti mõjus tulemustele grillihooaja varajane algus,? sõnas Filee Lihatööstuse nõukogu liige Roland Lepp. ?Eelmisel aastal samal ajal me veel magasime.?

Filee kasumit Lepp ei avalikustanud, sõnades vaid, et omanikud on sellega rahul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing