USA farmasektor atraktiivne

Alvar Jõgeva 05. mai 2004, 00:00

USA börsid avanesid eile positiivses meeleolus, kuna päeva jooksul kogusid indeksifutuurid kenasti plussi. Futuuride põhjal on hea ennustada, millisel tasemel kauplemine börsil pihta hakkab. USA indeksifutuuridega saab kaubelda praktiliselt 24 tundi ööpäevas. Kui futuuride kauplevad kõrgemal tasemel, siis võib väga suure tõenäosusega ka öelda, et turg avaneb plussis.

Maailma suurim koopiaravimite tootja Teva Pharmaceutival teatas tulemustest, mis ületasid ootuseid. Isiklikult arvan, et farmaatsisektor on hetkel USA börsil allahinnatud, ma pean küll silmas selliseid ettevõtteid nagu Pfizer ja Merck, mitte koopiaravimite tootjaid, kes esimestele tõsist peavalu valmistavad. Viimane põhjus on üks peamistest, miks farmaatsiasektorit odavalt hinnatakse, kuna patendi lõppedes hakatakse ravimeid järgi tegema, mis mõjub aga katastroofiliselt algse tootja käibele. Kuid siiski on turule tulemas uusi ravimeid, mis peaksid piisavalt käivet genereerima, samuti ostavad suured farmaatsiatehased väiksemaid, kellel on paljulubavad ravimikandidaadid. Hetkel hinnatakse farmaatsiasektorit umbes 20% madalamalt kui turgu üldiselt, ajalooliselt on olukord olnud siiski vastupidi, mis annab sektorile suure tõusupotentsiaali. Ravimitootjate aktsiad pakuvad tihti kaitset ka halbadel aegadel.

?Firmade kasumid tulevad paremad kui oodatud,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg USA kompaniide seisu kommenteerinud fondijuht Fritz Reynolds. Isiklikult arvan, et praegu avaldavad tulemused ei oma turule tervikuna enam nii suurt mõju kui hooaja alguses avaldatud tulemused. Raportite üldpilt on juba ammu teada ja lisanduvad majandustulemuste mõju pole enam nii suur.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing