Head tulemused tõstsid Euroopat

Alvar Jõgeva 06. mai 2004, 00:00

Euroopa aktsiad eile tõusid. Head tulemused avaldas Allianz, kes jõudis esimeses kvartalis kasumisse, lisaks avaldati teisi olulisi majandustulemusi.

Euroopa suurim kindlustusselts Allianz raporteeris 650 miljoni eurosest puhaskasumist, aasta tagasi saadi 546 miljonit eurot kahjumit. Allianzi aktsia kauples 4 protsendiga plussis.

Maailma suuruselt teine spordikaupade tootja Adidas-Salomon teatas, et sellel aastal peaks kasum suurenema 15 protsenti. Veel märtsis prognoosis ettevõte 10protsendilist kasumi kasvu. Kulude kärpimine ja suur nõudlus toodete järele kasvatasid I kvartali kasumit 41 protsenti. Puhaskasum oli 72 miljonit eurot, mida oli oluliselt rohkem kui analüütikute oodatud 58 miljonit eurot.

Nokia aktsia tõusis justkui ilma selge põhjuseta 12 euro taseme lähedusse. Ainus põhjus võis olla Ericssoni tuules liikumine ? Ericssoni aktsia kauples nimelt 4 protsendiga plussis. Hetkel ootan Nokia aktsia konsolideerumist, et tõusule pöördumise puhul pikk positsioon võtta. Kõige kindlam on aktsiaid osta, kui nende hind on põhjas ära käinud ja hakanud tõusma. Teine võimalus on hajutada ostud ajas, kuid selleks peab kauplema suuremate summadega, kuna vastasel juhul muutuvad tehingutasud koormaks. Hetkel jään Nokia suhtes äraootavale seisukohale, et pärast selget põhja tegemist rongi peale astuda.

Vabalanguse tegi aga läbi odavlennufirma EasyJet aktsia. Firma teatas kehvast selle aasta prognoosist, viidates konkurentide survele. Aktsia kaotas oma hinnast viiendiku.

Suuremad Euroopa turud kauplesid eile kell 16.45 väikses plussis, Helsingi börsi indeks, milles Nokia omab suurt kaalu, oli ligi protsendi võrra positiivsel territooriumil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing