Maailma suurimad õlletootjad võitlevad Hiina õllekompanii pärast

ÄP 06. mai 2004, 00:00

Maailmas suuruselt teine õlletootja SABMiller tegi üleeile Hiina õlletootjale Harbin Breweryle vaenuliku ülevõtmispakkumise. Firma pakkus õlletehase eest 4,31 mld Hongkongi dollarit (7,2 mld krooni). Tegu oli esimese suure Hiina kompanii pärast tehtud vaenuliku ülevõtmispakkumisega. SABMiller tegi pakkumise, vältimaks Hiina õlletehase üleminekut maailma suurima õlletootja Anheuser-Buschi kätte.

Londoni börsil noteeritud SABMiller, kellele kuulub 29,6 protsenti Harbinist, pakkus Hiina kompanii aktsionäridele 4,3 Hongkongi dollarit aktsia eest ehk 33 protsenti üle reedese sulgemishinna ehk 43 protsenti üle läinud aasta keskmise aktsiahinna.

Läinud nädalal teatas Anheuser otsusest osta 29 protsenti Hongkongi börsil noteeritud Harbinist 1,08 mld Hongkongi dollari eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing