Vargad puistavad suvitajaid

Rainis Sinikase 06. mai 2004, 00:00

Enne, kui suvitus- ja rannahooaeg õieti alata jõuab, on paljud puhkajad juba kuritegude ohvriks langenud.

Juba on autorüüstajate ohvriks langenud paljud linnainimesed, kes sõidavad vaatama koski Keila-Joale või Jägala-Joale või siis linnast välja metsa jalutama ja lilli korjama läinud inimesed. Aastast aastasse jäetakse järjekindlalt tee äärde pargitud autosse nähtavale kohale autoraadiod, käekotid, mobiiltelefonid, sülearvutid ja teised kurjategijaid sissemurdmisele ahvatlevad asjad. Kuigi autot parkivale inimesele võib tunduda parkla või teeäär inimtühjana, võib oletada, et saaki otsivaid ja jälgivaid silmi võib läheduses olla paar või mitu. Parklas väärt asjade avalik tõstmine auto pakiruumi meelitab samuti vargaid ligi.

Teine keeruline aeg on rannahooaeg. Randa suundujatest võib aru saada ? enne randa minekut käivad nad läbi kauplusest, ostavad kaasa karastusjooke vms.

Selleks on nad kaasa võtnud rahakoti. Et hoida kontakti pere ja sõpradega, on kaasas ka mobiiltelefon. Mõned inimesed tulevad jalgratta või rulluiskudega. Seni, kuni inimene päikest võtab ja suudab oma asjade üle kontrolli hoida, on kõik korras. Kui aga kuum suvepäike on päevitaja tukastamiseni viinud või soovitakse merevette end jahutama minna, on asi keerulisem. Randades tegutsevad samuti taskuvargad, kes tabavad ära selle murdosa hetkest, kui asjade omanik kõrvale vaatab või vette läheb ja tegutsevad siis kiiresti. Samuti ei tasu alati loota kõrvalpäevitaja aususele või kohusetundlikkusele, et ta jääb teie merest saabumiseni teie asju valvama. Ka ei hoia vargaid asjadest eemal asjade juurde jäetud väikelaps, veel vähem magav beebi.

Suvilaomanikele soovitaks eelkõige naabrivalvet, kui see ei ole võimalik, siis signalisatsiooni (sellist, mis annab häire nii kohapeal kui ka suvilaomaniku mobiilile) paigaldamist. Suvilate akende ette soovitame lahkudes tõmmata kardinad, et avatud vaade sees olevatele asjadele ei tekitaks kurjategijatel soovi lähemalt vaatama minna. Samuti ei soovitaks suvilasse viia kallist kodutehnikat, antiikmööblit või muud sellist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing