Börsikommentaar: lahkame Harju Elektri tulemusi

06. mai 2004, 09:35

Harju Elekter avaldas täna hommikul majandustulemused, mis olid puhaskasumi osas vastavuses Äripäeva börsitoimetuse varasemale prognoosile.

Ettevõte teenis 54,6 miljonit krooni kasumit, mis oli enam-vähem vastavuses 55,8 miljoni kroonise prognoosiga. Juba varem rõhutasin, et jälgida tuleks ärikasumit, see on tulu, mida ettevõte on võimeline ise teenima. Selles osas tuli tugev tagasilöök, eelmise aasta 4,4 miljoni krooni vastu suudeti nüüd teenida vaid 2,9 miljonit krooni esimeses kvartalis. Lisaks juurde niipalju, et olin ärikasumi suhtes üsna positiivselt meelestatud ja ootasin selleks 6 miljonit krooni.

Täna on igatahes väga huvitav jälgida, kuidas investorid tulemusele reageerivad. Number iseenesest väga ilus, kuid kasumi ?kvaliteet? endiselt vilets. Samas võib börsiteatest välja lugeda, et kulude kasv oli ühekordne. Kui elimineerida Rifase turustus- ja üldhalduskulude mõju, siis jäid kulud eelmise aasta tasemele, kirjutati börsiteates. Kogukasum oli eelmisest aastat veidi kõrgem, mis on positiivne, seega võib tulemust lugeda heaks, arvestades, et kulud olid ühekordsed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing