Tallinki laevu kasutas aprillis 205 281 reisijat

06. mai 2004, 08:42

Laevandusfirma Tallink teenindas tänavu aprillis kõigil oma opereeritavatel liinidel kokku 205 281 reisijat.

Tallinki turundusjuhi Tiina Manderi sõnul on see 5569 inimese võrra vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Tallinki laevadega reisis aprillis Soome suunal kokku 154 920 inimest ja Rootsi sunnal 46 388 inimest. Võrreldes möödunud aasta aprilliga on Rootsi sunnal sõitjate hulk 7151 võrra kasvanud, kuid Helsingi liinil reisijate hulk 16 693 võrra vähenenud.
Tallinki turundusjuhi Tiina Manderi sõnul võib Tallinna-Helsingi liinil reisijate arvu üldist vähenemist märgata viimasel paaril kuul, kui võrrelda tänavuse aasta andmeid eelmise aastaga. ?Tegemist on liiga lühikese perioodiga, et teha mingeid põhjapanevaid järeldusi. Aprillikuu reisijate arvu vähenemisele andis kindlasti tõuke paljude klientide soov tulla Eestisse pärast 1. maid, kui lihtsustusid piiriületuse protseduurid ning suurenes ühest riigist teise viia lubatav alkoholikogus,? lausus Mander.

Kõige rohkem reisijaid, 85 089 inimest kasutas Tallinna-Helsingi liinil sõitvat reisilaeva Romantika. Reisijate arvu poolest järgnes Romantikale samuti Tallinna ja Helsingi vahel sõitev Meloodia, mida kasutas 38 125 inimest.
Märtsis Tallinna-Stockholmi liinil reise alustanud parvlaeva Victoria I kasutas aprillis 24 756 reisijat ja samal liinil opereerivat Regina Balticat 16 649 inimest.
Liinil Tallinn-Peterburi-Helsingi aprillis reise alustanud parvlaeva Fantaasia reisijate arv küündis esimesel kuul 3973-ni. ?Peterburi-liin on käivitunud oodatud mahus. Maikuu broneeringuid vaadates võib järgmistel kuudel oodata Fantaasiaga reisijate hulga suurenemist,? lausus Tiina Mander.
Kokku kasutas 2004. aasta nelja esimese kuuga Tallinki aluseid 656 168 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing