6. mai 2004 kell 8:22

Carlsbergi esimese kvartali kahjum vähenes

Maailma suuruselt viienda õlletootja Carlsbergi esimese kvartali kahjum vähenes, vahendab Bloomberg.

Carlsbergi esimese kvartali kahjum vähenes 24 protsenti, 96 mln Taani kroonini (202 mln Eesti kroonini).

Euroopa õlletootjad nagu Carlsberg, Interbrew ja SABMiller vaatavad Venemaa, Ida-Euroopa ja Hiina poole, kus õlletarbimine kasvab kiiremini kui USAs ja Lääne-Euroopas.

Valuutakursid töötasid õlletehase vastu. Esimeses kvartalis vähenes firma käive valuutakursi muutuste tõttu ühe protsendi võrra, 6,77 mln Taani kroonini.

Scottish Newcastle, kes omab koos Carlsbergiga Saku õlletehase suuromaniku Baltic Beverags Holdingist, ütles, et ettevõte on Venemaal ja Ida-Euroopas hästi positsioneeritud suurendamaks õlletoodangut ja kasumeid.

Taani õlletootja tõstis kasumiprognoosi. Kui Carlsberg ootas varem 2004. aastal 19 protsendist kasumikasvu mullusega võrreldes, siis nüüd tõsteti kasumikasvu ootus 27 protsendile. Firma ootab 1,4 mld Taani krooni suurust firmaväärtuse eelset kasumit.

Analüütikud ootasid Carlsbergilt esimeses kvartalis 97 mln Taani krooni suurust kvartalikahjumit. Analüütikud ootasid Portugalis toimuva Euro 2004 jalgpalli sponsorilt 3,9 protsendist käibekasvu 7,17 mld Taani kroonini.

Hetkel kuum