Puhkepäeva turismiuudised

ÄP 07. mai 2004, 00:00

Sel nädalal kirjutas Air France alla Hollandi lennufirma KLM ülevõtmispakkumisele, mis teeb ühinenud kompaniist American Airlinesi ja Delta Airlinesi järel reisijate arvult kolmanda lennufirma maailmas. Müügikäibelt on KLMi üle võtnud Air France aga juunist maailma suurim.

Ühinemine saab sel nädalal sõlmitud leppe kohaselt teoks 1. juunil. Air France-KLMi sihtkohtade arvuks koos partnerite pakkumistega tuleb ligi 500, lende saab igapidi kombineerida: näiteks lennata kohale Air France?i piletiga, tagasi aga KLMi lennuga.

Estonian Airi lennupiletid Euroopa Liidu südamesse Saksamaale on Eesti liitumise puhul soodsamad 7. maini. Ühe otsa pilet Tallinnast Berliini ja Hamburgi maksab 500 krooni, Frankfurti aga 800 krooni. Lisanduvad lennujaamamaksud ja teenustasu.

Pakkumist saab osta internetist, Estonian Airi kassadest ja kõnekeskusest veel täna ning piletid kehtivad lennuks 20. juunini. Hind kehtib ainult Estonian Airi otselendudel algusega Tallinnast, kohtade arv on piiratud.

Nüüdsest tuleb kõigil lennureisijatel olla Tallinna lennujaamas 1,5 tundi enne lennu väljumist, kuna lennule registreerimise süsteem sulgub automaatselt 35 minutit enne iga lennu plaanipärast väljalendu ja pikad järjekorrad võivad lennust maha jätta. Pikast järjekorrast võidakse ettepoole kutsuda neid, kes varasemale väljalennule peavad jõudma, reisijad peaks ka ise endast märku andma, kui järjekorras oodates kriitiline aeg läheneb. Pärast lennule registreerimist tuleb arvestada aega ka turva- või passikontrolli järjekorras seismiseks, mis hommikuti kella seitsme paiku võivad olla kuni pool tundi pikad. Kui lennule registreeritud reisija 15 minutit enne lennu väljumist lähteväravas ei ole, siis ei lubata teda lennukisse ning ka tema pagas laaditakse maha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing