Eesti Energia allkirjastas 1,25 miljardit kroonise laenulepingu

07. mai 2004, 11:52

Euroopa Investeerimispank (EIB)ja Eesti Energia allkirjastasid 1,2 miljardi krooni (80 miljonit eurot) laenulepingu investeeringuteks elektriülekande- ja jaotusvõrgu objektidesse.

Elektrivõrgu renoveerimise ja laiendamisega on Eesti Energial plaanis tegeleda järgneval kolmel aastal.

Investeeringud aitavad muuhulgas vähendada käitus-ja hoolduskulusid, aitavad katta eeldatavat kodutarbijate elektri nõudluse kasvu, ning toetavad rahvusvahelises kontekstis Eesti Energia strateegilist eesmärki jätkata koostööd naaberriikide elektriturgudel tegutsejatega.

EIB sõlmib esmakordselt Eestis ilma riigiosaluseta (riigilaenuta või -garantiita) infrastruktuuri-alase laenulepingu.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul sõlmib Eesti Energia laenulepingu eesmärgiga tagada põhi- ja jaotusvõrgu investeerimisprojektide jätkusuutlikkus.

'EIB laen annab meile finantsilise kindlustunde, laiendab EE võlausaldajate ringi, tagab soodsa finantseerimise ja finantsilise paindlikkuse. Samuti kinnitab antav laen EE head finantsseisundit ja krediidikõlbulikkust,' ütles Sandor Liive.

Eesti Energia on Baltimaade juhtivaid energiatootjaid ja -tarnijaid, ning Eesti Energial on Kesk- ja Ida-Euroopa energiafirmade hulgas kõige kõrgem krediidi reiting.

Käesolev laen tähistab Eesti Energia investeeringute nihkumist energia toomiselt elektri ülekandele ja jaotusele. Eesti Energia kavandab järgmisel viiel aastal suurendada investeeringuid põhivõrku ja jaotusvõrku kuni 427 miljoni euroni.

Eesti Energia on energia tootmise, ülekandega, jaotusega ja müügiga, ning muude energeetika-alaste teenustega tegelev aktsiaselts. 2002/2003 majandusaastal oli Eesti Energia puhaskäive 366 miljonit eurot ja puhaskasum 38 miljonit eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing