Paigaldatava kauba käive tekib paigalduskohas

Sirje Pulk 10. mai 2004, 00:00

Paigaldatav või kokkupandav kaup on kaup, mis võõrandatakse ja paigaldatakse või pannakse kokku võõrandaja poolt või tema eest teises liikmesriigis ja mille paigaldamise või kokkupanemise maksumus ületab 5% tehingu maksustatavast väärtusest.

Nimetatud kauba müüki teise liikmesriiki kajastatakse vaid informatiivselt käibedeklaratsiooni lahtris 9 (teises liikmesriigis paigaldatava või kokkupandava kauba maksustatav väärtus). Paigaldatava või kokkupandava kauba müük ei ole kauba ühendusesisene käive ning seega seda ei kajastata kauba ühendusesisese käibe aruandel. Paigaldatava või kokkupandava kauba soetust tuleb maksustada ning vastava tehingu arvandmed deklareerida käibedeklaratsiooni lahtrites 7 (muu kauba soetamine ning teenuse saamine, mida maksustatakse käibemaksuga), 1 (18% määraga maksustatavad toimingud ja tehingud), 4 (käibemaks) ning kui soetatud kaupa kasutatakse maksustatava käibe jaoks, siis ka lahtris 5. Juhul kui välisriigi mitteresident müüb paigaldatava või kokkupandava kauba isikule, kel puudub käibemaksukohustuslase number, peab ta registreerima end Eestis maksukohustuslaseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing