Ülo Toomsalu • 10. mai 2004 kell 5:54

PM: Pealinna päästjad kahtlustavad järjekordset süütamiste lainet

Ööl vastu laupäeva Tallinnas ridamisi süttinud kahjutuled olid päästjate esialgsel hinnangul suure tõenäosusega süütajate kätetöö.

Kui Vabriku tänaval nelja inimese elu nõudnud ja kolme raskelt vigastanud tulepõrgus kahtlustavad esialgu süütamist vaid majaelanikud ja kustutajad, siis ülejäänud kolme samal ööl põlenud maja puhul on süütamine peaaegu kindel. Päästetööde juht Raoul Raidna ütles, et muud ta oletada ei oska: «Kui tühi maja läheb põlema, ei saagi teist põhjust olla.»

Pealinna pritsumehed tõsiselt proovile pannud töölaupäevak algas 39 minutit pärast südaööd, kui teatati tühja maja lõõmamisest Sõstra tänavas, kirjutab Postimees.

Ajal, mil kaks tuletõrjemeeskonda veel selle kustutamisega vaeva nägid, teatati uuest põlengust samuti tühjas majas Paldiski maanteel. Vähem kui tund hiljem sõideti tühja maja kustutama Narva maantee ja Smuuli tänava ristmikule.

Sellega aga õuduste öö alles algas, sest poolteise tunni pärast, kui veel neli meeskonda oli kahte tühja maja kustutamas, süttis Vabriku tänavas elamu, kus jäi tulle neli inimest. Raidna rõhutas, et tol hetkel oli linna päästeressurss sisuliselt ammendatud.

Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Krill Teiter ütles, et tuletõrjujate esialgse hinnangu järgi olid kõik tühjana seisnud majad meelega süüdatud. Vabriku tänava põlengut uurib politsei ja selle põhjuse peab Teiteri sõnul selgitama uurimine. «Põlemise kiirust ja intensiivsust ning põlemisjälgi arvesse võttes pole välistatud, et keegi viskas trepikotta süütevedelikku ja pani siis põlema,» lausus Teiter.

Teiter ütles, et praegu toimuv meenutab kevadet 2002, kui süüdati ridamisi tühje maju, aga ka maju, millest päästeti kümneid elanikke.

Hetkel kuum