EPL: Alexela Oili pankrot kuulutatakse täna välja

11. mai 2004, 07:47

Suure tõenäosusega kuulutab kohus tänasel istungil välja võlgades Alexela Oili pankroti.

29 tanklat opereeriva firma juhtkonna sõnul ei avalda see aga mõju ettevõtte klientidele ja koostööpartneritele, kuna võlakoormat ilmselt vähendatakse ja ettevõte jätkab normaalset tegevust, kirjutab Eesti Päevaleht.

Alexela Oili pankrotiavaldus tuleb arutusele täna linnakohtus. ?Olen kindel, et pankrotiotsus tuleb, kuna võlgnik pankrotiavaldust tagasi ei võta. Lisaks tean ma, milline on firma finantsseis ? kohustusi on üle 130 miljoni krooni ulatuses,? ütles Alexela Oili juhatuse liige Heiti Hääl, lisades, et mõnesaja tuhande krooni ulatuses on üleval ka palgavõlad töötajatele.

Firma võlgneb maksu- ja tolliametile ligi 30 miljonit kooni ning kohus tunnistas võlausaldajate möödunudsuvise kompromissi võlakoorma vähendamise osas 90 protsendi võrra, 13,4 miljoni kroonini õigustühiseks.

?Ettevõte peab kindlasti tegevust jätkama, ja kui tuleb võlausaldajate koosolek ning hakatakse nõudeid kaitsma, siis olen kindel, et see ka jätkub,? ütles Hääl, lisades, et see on ainus viis, kuidas ettevõtte spetsiifiliste varade ? tanklate ? väärtus säilida võiks.

Hääl usub võlausaldajate kompromissi, kus võlakoormat vähendatakse ja seda isegi maksu- ja tolliameti mittenõustumise korral. Kompromiss vajab 2/3 võlausaldajate toetust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing