OECD: Soome ja Rootsi majanduskasv saab hoo sisse

11. mai 2004, 13:20

OECD ennustab värskes maailmamajanduse ülevaates Eesti suurimatele ekspordipartneritele majanduskasvu kiirenemist.

Soome majandus kasvab Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni prognoosi järgi tänavu 2,5% ja tuleval aastal 3,7%. Eratarbimine kasvab Soomes maksukärbete ergutusel tänavu 3% ja tuleval aastal 2,7%. Rootsis ennustab OECD tänavu 2,5% ja tuleval aastal 2,8% majanduskasvu.

Keskmiselt prognoosib OECD oma liikmesriikide majanduskasvu tänavu 3,4% ja tuleval aastal 3,3%. USA majandus kasvab tänavu 4,7% ja tuleval aastal 3,7%, Jaapani majandus nii sel kui tuleval aastal 3%. Eurotsooni SKT kasvab tänavu 1,6% ja tuleval aastal 2,4%.

Peamisi riske maailmamajanduse kasvule näeb OECD selle jätkuvas polariseerumises ning nafta hinna tõusus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing