Eesti Telekomi nõukogu arvamus ebalev

Raivo Sormunen 12. mai 2004, 00:00

Eile avaldas Eesti Telekomi nõukogu ebaleva arvamuse TeliaSonera aktsiate ülevõtmispakkumise kohta.

Eesti Telekomi nõukogu teatas oma arvamuses vaid, et TeliaSonera aktsiate ülevõtmispakkumisel on perspektiivis positiivne majanduslik põhjendus ja et firma nõukogu liige Tiina Mõis (176 aktsia omanik) ja juhatuse liige Krister Björkqvist (10150 aktsia omanik) kavatsevad isiklikult TeliaSonera ülevõtmispakkumise vastu võtta.

Seega märkis nõukogu, et TeliaSonera ülevõtmispakkumine avaldab Eesti Telekomile kui ettevõttele positiivset mõju. Samas oli arvamuses märkimata, kas väikeaktsionärid peaks pakkumise vastu võtma ja kas pakkumishind on nõukogu arvates üldse õiglane.

Ehkki seda rahandusministri vastav määrus ja väärtpaberituru seadus ei nõua, on paljudel sarnastel eelnevatel juhtudel - näiteks Estikos, Ühispankas, Faktos, Tallinna Külmhoones, Reval Hotelligrupis - nõukogu soovitanud aktsionäridel oma aktsiaid maha müüa.

Napisõnalise kommentaari taga võivad olla erimeelsused nõukogus, mille tõttu ei suudeta ühist arvamust formuleerida. Pole ka midagi imestada. Eesti riik kui TeliaSonera järel suuruselt teine aktsionär on TeliaSonera pakkumist pidanud madalaks, samas kui TeliaSonera arvates on pakkumine igati õiglane.

TeliaSonera aktsiate ülevõtmispakkumise hind on 111,30 krooni, millele lisandub 8 krooni dividende aktsia kohta. Kokku läheks TeliaSonerale Eesti Telekomi ülevõtmine maksma pool miljardit eurot.

Eile sulgus Eesti Telekomi aktsia pea olematu käibe najal 118,60 kroonil ehk 0,1% madalamal kui päev varem.

Vaikne konsolideerumine käis ka ülejäänud aktsiate osas.

Möödunud teisipäeval esimese kvartali majandustulemuste peale päevasiselt 105,46 kroonini tõusnud Hansapanga aktsia langus peatus. Väärtpaber lõpetas korraliku käibe najal 93,88 kroonil ehk samal tasemel kui esmaspäeval.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing