11. mai 2004 kell 10:25

Inteli ja Texas Instrumentsi mikrokiipide laovarud kolme aasta suurimad.

Suurimad kiibitootjad Intel ja Texas Instruments on suurendanud oma laovarusid viimase kolme aasta kõrgeimale tasemele, teatas Bloomberg.

Maailma suurima mikrokiipide tootja Inteli laoseis kasvas esimeses kvartalis võrreldes neljanda kvartaliga 11 protsenti 2,8 miljardi dollarini, Texas Instrumentsi laoseis kasvas 17 protsenti 1,14 miljardi dollarini.

?See on kindlasti märk juhtkonna optimismist,? lausus uudisteagentuurile 110 miljoni dollari suurust investeerimisportfelli haldav Jane Snorek investeerimisfirmast US Bancorp, kelle fondis on ka Texas Instrumentsi aktsiaid.

Nii Inteli finantsjuht Andy Bryant kui ka Texas Instrumentsi finantsjuht Kevin March teatasid eelmisel kuul, et nende kompaniid peavad hoidma mikrokiipe käepärast, sest nad ootavad sel aastal nõudluse järsku kasvu.

'Muidugi on see risk, et neid tuleb osaliselt maha kanda,' lausus Bryant kohtumisel analüütikutega. 'Risk on olemas, aga ma arvan, et see ei ole suur,' lisas ta.

Mikrokiipide müük maailmas kasvas märtsis 32 protsenti võrrelduna eelmise aastaga, teatas Pooljuhttoodete Assotsatsioon. Grupp kavatseb selle aasta prognoosi tõsta vähemalt 20 protsendi võrra.

Hetkel kuum