USA rakendab Süüria vastu uusi majandussanktsioone

12. mai 2004, 15:41

USA president George Bush kirjutas alla seadusele majandussanktsioonide sisseviimisest Süüria vastu, edastab RBC.

Embargo rakendamise põhjusena tuuakse Damaskuse toetus terroristlikele grupeeringutele ja välismaiste võitlejate Iraaki suundumise mittetakistamist, teatas Reuters viitega informeeritud allikale USA seadusandlikes organites.

Allika sõnul sanktsioonide kehtestamine tähendab ekspordikeeldu USAst Süüriasse ükskõik milliseid kaupadele välja arvatud toidukaubad ja medikamendid. Lisaks mõningate Süüria kodanike ja organisatsioonide pangaarvete külmutamist ning pangandussidemete piiramist USA ja Süüria vahel. Sealjuures jätab Bush allika sõnul endale õiguse karmistada juba sisseviidud sanktsioone.

Möödunud aasta detsembris kirjutas Bush alla seadusele majandussanktsioonide sisseviimisest Damaskuse vastu. Dokumendis märgiti, et Süüria annab varjupaika selliste terroriorganisatsioonide nagu Hamas ja Islamidžihaad võitlejatele. Damaskust süüdistatakse bioloogilise ja keemiarelva väljatöötamise katsetes. USA soovib, et Süüria viiks oma väed välja Liibanonist, suleks piiri Iraaki suunduvatele võitlejatele, ei toetaks ekstremistlikke organisatsioone ning ei tegeleks massihävitusrelvade väljatöötamisega.

lt;#RBC=http://top.rbc.ru/index.shtml?/news/daythemes/2004/05/11/11230759_bod.shtml gt;

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing