Töötukassa praegune reserv eeldaks 33protsendilist tööpuudust

ÄP 13. mai 2004, 00:00

Nii ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juhatuse liige ja töötukassa nõukogu liige Tarmo Kriis, põhjendades töötuskindlustusmaksete alandamise majanduslikku vajadust.

?Selleks, et töötukassa jooksvad tulud ja kulud jõuaksid tasakaalu, peaks tööpuudus kehtivate maksemäärade puhul tõusma 17 protsendini,? ütles Kriis. ?Sellist tööpuuduse taset ei too kaasa ka väga tõsine majanduskriis. Erinevalt Riigikogu rahanduskomisjonist ei pea tööandjate keskliit töötuskindlustusmaksete alandamist lauslolluseks, vaid riigi majandusprognoosidel põhinevaks ainuvõimalikuks otsuseks.? Keskliit taotleb tööandjate töötuskindlustusmaksete alandamist järgmisel aastal 30?40% võrra.

Nii rahandusministeerium kui ka Eesti Pank prognoosivad hõive kasvu ja tööpuuduse vähenemist. Rahandusministeeriumi kevadprognoosi kohaselt toob liitumine Euroopa Liiduga juurde rohkem töökohti, kui neid ümberstruktureerimise tulemusena kaotatakse. Samuti avaldab positiivset mõju välisnõudluse taastumine 2004. aastal, mis elavdab eksporti ja seeläbi mõjub positiivselt ka hõive kasvule.

Teisipäeval töötukassa tegevusaruandega tutvunud Riigikogu rahanduskomisjon leidis, et praegu oleks töötuskindlustusmaksete alandamine ennatlik, sest reserve tuleb hoida keerulisemateks aegadeks, vahendas tööandjate keskliidu komisjoni esimees Andres Lipstoki sõnu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing