Kristiine linnaosa valitsuses avastati kümneid rikkumisi

13. mai 2004, 17:25

Revisjonikomisjon avastas Kristiine linnaosa valitsuses kümneid rikkumisi, teatas Tallinna linnavolikogu Res Publica fraktsioon.

Tänasel volikogu istungil on arutlusel eelarveliste vahendite kasutamine Kristiine linnaosa valitsuses alates 2000. aastast. Revisjonikomisjoni otsuse kohaselt on vaja tõhustada eelarvedistsipliini, tagamaks eelarveliste vahendite säästlikumat kasutamist.

Res Publica fraktsiooni aseesimehe Toomas Tautsi sõnul sisaldab revisjonikomisjoni kontrollakt piisavalt tõendeid selle kohta, et Keskerakonda kuuluv Kristiine linnaosa vanem Lauri Laasi ei ole linnaosale eraldatud rahalisi vahendeid kasutanud sihipäraselt.

'Nii näiteks tasuti advokaadibüroo Glikman Glikman poolt 28. juunil 2002 esitatud arve alusel 11 288,65 krooni vandeadvokaadi vanemabi töö eest. Konfidentsiaalsest tööaruandest ei selgu kahjuks, millist abi linnaosa selle teenuse ostmisest sai. Eelarveliste vahendite kasutamise kontrollimisel paistsid silma igakuised Tulika Autokeskuse OÜ arved, mis lisaks bensiinile sisaldasid ka tasu Coca Cola eest. Eelarvelistest vahenditest karastusjookide ostmine ei ole põhjendatud, samuti kommide ostmine 10 000 krooni eest', ütles Tauts.

Kuna eelarveliste vahendite väärkasutamist esines veel kümnetel juhtudel, tegi Toomas Tauts täna linnavalitsusele ettepaneku vabastada Lauri Laasi Kristiine linnaosa vanema ametist.

'Linnaosa vanem peab kandma täit vastutust selle eest, kuidas tema haldusalas linna raha kasutatakse,' põhjendas Tauts oma ettepanekut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing