PM: Kalaärimees võitis kohtus Poli?t?uki firmat

13. mai 2004, 08:07

Vadim Poli?t?ukile kuulunud firma peab maksma 1,5 miljonit Soome kalaärimehele, kes Tallinna Keskturult ähvardustega lahkuma sunniti.

Ligi viis aastat kohtuvõitlust pidanud Pertti Tervonen sai Keskturu omaniku Turukaubanduse ASi üle kauaoodatud kohtuvõidu 4. mail. Päev hiljem mõistis kohus endise turujuhi Vadim Poli?t?uki süüdi ärimees Metsamaa mõrva tellimises ning saatis ta üheksaks aastaks vangi.

Tallinna ringkonnakohtu otsuse põhjal peab Turukaubanduse AS maksma Tervoneni firmale Pepekala ligi 1,6 miljonit krooni, sest 2000. aastal lammutati turu juhtkonna käsul ebaseaduslikult paviljon, kus soomlane aastaid kala müüs, kirjutas Postimees.

Turukaubanduse suuromanik on praegu Poli?t?uki poeg Andrei, kes sai firma isalt 2000. aastal. Kommentaare ei õnnestunud ettevõttelt eile saada.

«Siiralt hea meel on ? nii enda võidu kui Poli?t?uki vangimõistmise üle,» lausus Tervonen. «Loodan, et see julgustab nüüd teisigi ohvreid suud avama, et lõpuks ometi jõuaks päevavalgele Poli?t?uki ajal turul valitsenud terror.»

Väikest kasvu soomlane oli üks vähestest Keskturul kauplejatest, kes viie-kuue aasta eest rääkis meedias turu telgitagustes toimuvast. Ta ei peljanud ka politseisse avaldust teha, mille kohaselt pressiti ta firmalt Poli?t?uki juhtimisel välja n-ö katuseraha.

Turukaubanduse ASi kohtus esindanud Paul Varuli büroo vandeadvokaadi Aldo Kaljuranna selgitusel kaebavad nad kohtuotsuse edasi. Tervoneni võidule viinud Ruus, Koch Partnerid büroo advokaat Taivo Ruus aga väitis, et soomlane on valmis Euroopa Kohtuni välja minema, et õiglus jalule seada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing