Prisma Peremarket tõusis mullu kasumisse

13. mai 2004, 13:46

Soome kaubanduskontserni SOK tütarfirma Prisma Peremarket AS tõusis mullu 825 miljoni kroonise netokäibe juures esimest korda kasumisse.

Soome tarbijate keskühistu SOK aastaraamatu teatel kasvas Prisma Peremarketi käive mullu võrreldes 2002. aasta näitajaga 324 miljoni krooni võrra. Ettevõte lõpetas 2003. aasta 1,1 miljoni kroonise tegevuskasumiga, 2002. aastal oli tegevuskahjumiks 9,4 miljonit krooni.

2002. aasta sügisel Hansafood ASist Prisma Peremarket ASiks ümbernimetatud ettevõte omab Tallinnas kolme hüpermarketit - Sikupilli, Kristiine ja Mustamäe kaubanduskeskustes. Neist kaks viimast lisandus poeketti 2002. aastal.

Prisma ketti kuulub lepingu alusel ka Rocca al Mare Kaubanduskeskuses tegutsev hüpermarket, kuid selle omanikuks on ETK tütarfirma Ramare AS.

Aastaraamatu andmeil oli Prisma-keti turuosa Tallinna ketikaubanduses mullu 22%. Eelmise aastal töötas Prisma Peremarketis 371 inimest.

SOK grupi käive kokku tõusis Eestis mullu 2,35 miljardi kroonini, sisaldades Prisma Peremarketi näitajate lisaks ka PeugeotŽ autode müüja ASi Kommest Auto, Viru hotelli operaatori ASi Sokotel ning põllumajanduskaupade müüja ASi Agribalt tulemusi.

2003. aasta tulemuste võrdluses on SOK Eestis väiksem Keskost ja turuliidrist ETKst, kelle toidukaubanduse netokäibed olid vastavalt 3,3 ja 3,6 miljardit krooni. Prisma hüpermarketite peamiste konkurentide, Keskole kuuluvate Citymarketite netokäive oli mullu kokku 800 miljonit krooni. Keskol oli eelmise aasta lõpu seisuga Eestis 6 Citymarketit, neist kaks avati 2003. Tallinnas on 4 Citymarketit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing