Tubakatööstust tabas löök

Raivo Sormunen 14. mai 2004, 00:00

Tubakatööstuse aktsiaid tabas kolmapäeval USAs tagasilöök, kuna Florida ülemkohus nõustus üle vaatama esialgselt tagasilükatud 145 miljardi dollari suuruse kahjunõude tubakatööstuse vastu ning võtta selle oktoobris kohtus ette.

Philip Morrise kaubamärki omava Altria aktsia langes päevaga 6,8% ja R. J. Reynolds Tobacco Holdings 5,6%.

Ülejäänud turg kõikus terve päeva äärmiselt palju. Kui keskpäevaks oli kvaliteetaktsiate liikumisi kajastav Dow Jonesi tööstuskeskmine rohkem kui 1,5% ning tehnoloogiaaktsiaid täis Nasdaqi koondindeks ligi 2,6% miinuses, siis päeva lõpetasid indeksid vastavalt 0,3% tõusu ja 0,3% langusega.

?Kõik on nii pessimistlikud, turg on nii tugevalt alla müüdud ning seepärast tuligi aktsiaralli,? ütles uudisteagentuurile Reuters S. G. Coweni kauplemisjuht Todd Leone.

?Kõik halvad uudised tunduvad olevat aktsiahindadesse sisse arvestatud ja seetõttu tuli põrge,? lisas ta.

Cisco Systemsi aktsia vajus 1,3%, tasemeni 21,96 dollarit hoolimata sellest, et maailma suurima võrguseadmete tootja viimane kvartalikasum tõusis kasvanud nõudluse tõttu 23%. Investoritele ei meeldinud nimelt kolme viimase kuuga oluliselt tõusnud laovarud.

Aktsiaturgudele tervikuna on viimastel aegadel halvasti mõjunud naftahindade tõus, möll Iraagis ja baasintressid, mis tõotavad järgmisel kuul tõusta.

Kõigi aegade kõige kõrgemate tasemete alla kerkinud naftahindade tõusust lõikasid see-eest eile Põhjala börsidel profiiti naftasektori aktsiad. Nii Statoil, Norsk Hyrdo kui ka Lundin Petroleum olid pärastlõunaks paari protsendi jagu plussis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing