Ülemiste keskuse parkla meelitab autovargaid

Tõnu Tramm 14. mai 2004, 00:00

Kaks Tallinna kõige ohtlikumat piirkonda autoomanikele on aprilli varastatud autode statistika põhjal kesklinn koos Kopli, Kalamaja ja Pelgulinnaga ning Mustamäe ja Lasnamäe, kus elanike arv kõige suurem. Lasnamäel varastati üle poole autodest Laagna tee lõpuga piirnevast rajoonist, kust koos Peterburi tee Kuuli ja Betooni tänavate kandiga läks varaste saagiks üle kümne auto, selgub keskkriminaalpolitsei koostatud varastatud sõidukite statistikast. Ka mai esimestel nädalatel on jäänud sealkandis oma autost ilma neli inimest.

Teine ohtlikum kant oli aprillis Sõjamäe piirkond, seda eriti Ülemiste kaubakeskuse juures, mille parklast viidi aprillis minema kolm autot: 8. aprillil 2003. aasta Citroen C5, täpselt nädala pärast 1991. aasta VW Passat ja veel mõne päeva pärast 2002. aasta Toyota Avensis. Viimane autovargus pandi samas kohas toime üleeile, kui kurikaelte ohvriks langes 1993. aasta VW Passat.

Ülejäänud kaubanduskeskustest aprillis nii palju autosid ei varastatud, mais, tõsi küll, on keskkriminaalpolitsei andmetel autovarguste arvult Ülemiste kõrvale kerkimas ka Järve Selver, kus järjest kaduma läinud kaks BMWd. Aprillis viidi samast minema üks Mercedes-Benz. Kesklinna kõige ohtlikum kant on sadama piirkond, kus autovargad jahivad välismaalasi, kuid ei peeta paljuks ka kohalikke autosid himustada. Samuti pandi mitmeid autovarguseid toime Pelgurannas ja Sõle tänava piirkonnas. Kõige turvalisem on Tallinnas Nõmme ja Pääsküla piirkond, kust varastati aprillis vaid kaks autot. See on ka igati loogiline, sest tegemist on eramajade piirkonnaga, kust autosid oluliselt raskem ärandada.

Kõige enam varastatakse 1990. aastate alguse autosid, mis moodustavad ligi poole varastatud autode arvust. Menukaimaks autoks on autovaraste seas jätkuvalt VW Passat, huvi kunagise enim varastatud Audi 80 vastu on hakanud jahenema. Kasvanud on aga näiteks Ford Sierra ja VW Golfi varguste arv.

Kokkuvõttes on autovarguste arv võrreldes möödunud aasta aprilliga Eestis siiski tublisti vähenenud. Möödunud aasta aprillis pandi toime üle 200 autovarguse, tänavu 136, mis on tervelt kolmandiku jagu väiksem arv. Kindlasti mängib olulist rolli see, et Euroopa Liidu välispiirilt ei ole enam niisama lihtne autosid Venemaa avarustesse smugeldada, ning ka politsei on teoinud tõhusat tööd. Alles hiljuti saadeti trellide taha suurem grupp autovargaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing