13. mai 2004 kell 7:27

USA börsid: viimased kauplemistunnid tõid börsi august välja

USA aktsiaturgudel algas eile viimastel kauplemistundidel kiire hinnatõus, mis rebis väärtpaberid selle aasta madalaimatest tasemetest välja.

Kui keskpäevaks oli kvaliteetaktsiate liikumisi kajastav indeks Dow Jones tööstuskeskmine rohkem kui 1,5% ning tehnoloogiaaktsiaid täis Nasdaqi koondindeks ligi 2,6% miinuses, siis päeva lõpetasid indeksid vastavalt 0,3% tõusu ja 0,3% langusega.

?Kõik on nii pessimistlikud, turg on nii tugevalt alla müüdud ning seepärast tuligi aktsiaralli,? ütles uudisteagentuurile Reuters S.G. Cowen kauplemisjuht Todd Leone. ?Kõik halvad uudised tunduvad olevat aktsiahindadesse sisse arvestatud ja seetõttu tuligi põrge.?

Ettevõtete poole pealt tegi suure languse läbi tubakatööstus, kuna Florida ülemkohus nõustus üle vaatama tagasilükatud 145 miljardi dollari suuruse kahjunõude tubakatööstuse vastu ning lubas võtta juhtumi ette oktoobris.

Philip Morrise kaubamärki omav Altria aktsia langes 6,8% ja R.J. Reynolds Tobacco Holdings 5,6%.

Cisco Systemsi aktsia vajus 1,3%, tasemeni 21,96 dollarit, hoolimata sellest, et maailma suurima võrguseadmete tootja kvartalikasum tõusis tänu kasvanud nõudlusele 23%. Investoritele ei meeldinud nimelt kvartaliga oluliselt tõusnud laovarud.

Aktsiaturgudele on viimastel aegadel halvalt mõjunud naftahindade tõus, möll Iraagis ja baasintressid, mis tõotavad järgmisel kuul tõusta.

Hetkel kuum