Hansa Elukindlustus kogus aprillis rekordilised 54 miljonit kindlustuspreemiaid

14. mai 2004, 13:45

Hansa Elukindlustus kogus aprillis ligi 54 miljonit krooni kindlustuspreemiaid, mis on suurim ühe kuuga kogutud preemiate maht seltsi tegutsemisaja jooksul.

Aasta esimese nelja kuuga kogutud kindlustuspreemiate maht kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 85%, ulatudes 122,4 miljoni kroonini, teatas pank. Rekordiline preemiate mahu kasv tuli valdavalt investeerimisriskiga elukindlustusse tehtud ühekordsetest rahapaigutustest. 'Aprilli võib pidada oluliste muudatuste kuuks kliendikesksuse poole - koos Hansa Investeerimisfondide fondijuhtidega uuendasime põhjalikult investeerimispakkumist ning fondide standardportfelle, lisades ka endisest põhjalikuma raporteerimise,' rääkis Hansa Elukindlustuse juhatuse esimees Paavo Põld.

Hansa Fondiplaani standardportfellide seast saab iga investor valida endale sobiva riskitasemega investeerimisstrateegia, investeerides kas Hansa Investeerimisfondide poolt hallatavatesse fondidesse või Hansapanga spetsialistide poolt välja valitud JP Morgani, Franklin Templetoni ning FIM Fenno fondidesse.

Investeerimisriskiga elukindlustuse preemiad ulatusid aprillis 37,6 miljoni kroonini, moodustades ligi 70% preemiate kogumahust tavapärase 14% asemel. Investeerimisriskiga toodete kiiret kasvu on toetanud soodsad arengud aktsiaturgudel ning hoiuste madalad intressimäärad, mis on pannud inimesi otsima soodsamaid raha paigutamise võimalusi. 'Hea meel on tõdeda, et meie kliendid vaatavad järjest pikemalt ette ning kasutavad Hansa Fondiplaani pakutavat võimalust saada pärast 12 aasta möödumist lepingu sõlmimisest maksuvabasid väljamakseid,' märkis Põld.

Koos eluasemelaenuturu kasvuga jätkas tõusmist nende Hansapanga klientide arv, kes sõlmisid koos laenulepinguga ka elukindlustuslepingu. Laenukindlustuse sõlminud klientidele pakub Hansapank ka soodsamat eluasemelaenu intressi. Aprilli lõpuks oli oma elu kindlustanud üle 30% kõigist Hansapanga laenuklientidest. Hansa Elukindlustuses sõlmitud kindlustuslepingute põhisummad ulatusid esimese kvartali lõpu seisuga 4,7 miljardi kroonini.

Aasta esimese nelja kuuga sõlmis Hansa Elukindlustus ka 1274 täiendava kogumispensioni lepingut. Kokku ulatub Hansa Elukindlustuse täiendava kogumispensioni reservide maht 295 miljoni kroonini.

Käesoleva aasta esimese nelja kuuga maksis Hansa Elukindlustus hüvitisteks 19 miljonit krooni, millest aprillis maksti välja 5,4 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing