Kohus mõistis tubakaärimehe altkäemaksu andmises süüdi

14. mai 2004, 09:51

Tallinna Linnakohus mõistis Vahur Jegorovi (37) süüdi altkäemaksu andmises ja tõendi kunstlikus loomises ning karistas teda kolme-aastase vangistusega.

Reaalselt tuleb Jegorovil vanglas olla poolteist aastat. Ülejäänud poolteist aastat vangistust on tingimisi kolme-aastase katseajaga. Sundraha peab ta maksma 3720 krooni. Jegorovi poolt altkäemaksuks antud 300 tuhat krooni, mida hoitakse Kaitsepolitsei asitõendite hoidlas, kantakse riigi omandisse. Linnakohtu deposiitarvele kantud kautsjon 650 000 krooni tagastatakse Jegorovile.

Jegorov end talle süükspandud kuritegudes süüdi ei tunnistanud, vaid seletas, et tal puudus igasugune soov altkäemaksu anda ja maksmise provotseerisid Litov ja maksuametnik.

Jegorovit süüdistatakse selles, et ta 2003. aasta mais andis Janek Litovi vahendusel Juriidiliste Isikute Maksuameti töötajale kolmes osas altkäemaksu kokku 300 tuhat krooni. Jegorovi eesmärk oli saada enda valdusse kaks vihikut, flopiketas ja arvuti, enne kui maksuametnikud nende sisu kontrollima hakkavad. Eelpooltoodud esemed võeti ära maksuameti poolt väärteoasja raames OÜ TRC Tubakas ruumes teostatud läbiotsimise käigus ja kajastasid OÜ võimalikke maksusüütegusid. Lisaks süüdistatakse Jegorovit selles, et ta 12. mail, kohtudes maksuameti töötajaga, muutis flopiketta kasutuskõlbmatuks, kraapides selle sees olevat magnetketast metallesemega, mis on karistusseadustiku järgi kvalifitseeritav kui süüteo ehk tõendi kunstlik loomine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing