Kandidaati peab võtma eelarvamusvabalt

Heli Zilensk 17. mai 2004, 00:00

Arvatakse, et uus töötaja peaks olema samal professionaalsel tasemel, samade isikuomadustega. Olemasoleva süsteemi säilitamise ning muutuste vältimisega püütakse hoida organisatsiooni funktsioneerimist endisel tasemel. Sellised ootused aga võivad värbajale seada silmaklapid ning head, kuid veidi teistsugused kandidaadid jäävad tähelepanuta.

Kui tegemist on näiteks tehnilise tööga, mille protseduur on väga täpselt määratletud ning selle täitmine nõuab spetsiifilisi oskusi, siis on selle osa ?kloonimine? ilmselt vajalik.

Loomingulisema töö puhul võib liiga täpsete kriteeriumide seadmine hoopis tulemustest ilma jätta. Võimaluse andmine kandidaadile, kes küll ei sarnane eelmise töötajaga kõikides omadustes, kuid kellel on siiski head eeldused, toob uut hingamist organisatsiooni ning olemasoleva seisundi säilimise asemel võivad kogu kollektiivi tulemused märgatavalt paraneda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing