EPL: Aero Airlines soovib Baltimaadesse lennata

17. mai 2004, 08:03

Eesti-Soome lennufirma Aero Airlines võtab Finnairilt üle mitu Soome siseliini ning peab plaane ka Baltimaadesse, Stockholmi ning Venemaale lendama hakata.

ASi Aero Airlines maapealsete operatsioonide juht Ülle Lepist ütles, et alates 1. juunist hakkab lennufirma järk-järgult Finnairilt üle võtma Soome siselende, mille tulemusena hakkab Aero Airlines kümnesse sihtkohta lendama, sh Tallinn ja Helsingi, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Sellise võimaluse on meile Euroopa Liit loonud. Meil on õigus taotleda endale teise riigi siselende,? selgitas Lepist. Soome lennukompaniile Finnair kuulub 49 protsenti Aero Airlinesi aktsiatest. Ülejäänud 51 protsenti kuulub Aero Holdingule, mille juhtfiguure on reisifirma Estravel asutaja ning juht Aivo Takis.

Samas ei piirdu Aero Airlinesi ambitsioonid üksnes Soome siselendudega. ?Soovime Baltimaadesse laieneda, aga oleme vaadanud ka Stockholmi peale,? lausus Lepist. ?Peterburi on samuti uuritud ja mõeldud,? lisas ta. Ta rõhutas, et kõigepealt tuleb näidata uutel Soome liinidel kasumlikkust.

Sel teemal, millistel liinidel võiks Aero Airlines Balti suunal lendama hakata, ei soovinud Lepist veel rääkida, kuid ühe võimalusena nimetas ta Helsingi-Tallinna-Riia liini.

Lepisti sõnul jõudis Aero Airlines eelmisel aastal kasumisse. Kui suur ettevõtte kasum täpselt oli, Lepist veel avalikustada ei soovinud. Aero Airlinesi läinud aasta käive ulatus 189 miljoni kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing