Kristiina Randmaa • 17. mai 2004 kell 7:57

Hansapank ostis osaluse Laivite laevatehases

Hansapank ostis 7,86 protsendilise osaluse Klaipedas asuvas Laivite laevatehases, mis läks maksma ligi 3 miljonit krooni.

Turuosalised ütlevad, et aktsiad müüs tõenäoliselt üks olulisemaid Leedu välisinvestoreid Rootsi East Capital Asset Management AB, kel varem oli 12,9 protsendiline osalus Laivites, kirjutas Verslo Zinios.

Samuti liiguvad spekulatsioonid, et East Capital Asset Management müüs samuti Hansapangale oma aktsiaosalused Siauliu Bankases, NORD/LB Lietuva bankis, naftagrupis Mazeikiu Nafta, elektroonikatootjas Vilniaus Vingis, Vilniaus Degtines ja kaubalaevas Klaipedos Transporto Laivynas. Kõik tehingud kokku hinnatakse 67 miljonile kroonile.

Laivite suurimad aktsiaomanikud on Baltlanga and Irvinga.

Hetkel kuum