Võib-olla on tipud juba seljataha jäänud

Romet Kreek 18. mai 2004, 00:00

Vaatasin huvi pärast nädalase intervalliga graafikut, mis annab nii mõnigi kord hoopis teistsuguse ja ülevaatlikuma pildi aktsiatest kui päevase intervalliga graafik. Avanenud pilt polnud ilus.

Graafik, mis kasutas tehnilist analüüsi (MACD-histogrammi), ei olnud suurema osa Eesti aktsiate osas kuigi kena. Seda juhul, kui võtta reegliks, et kaubelda vaid indikaatori poolt antud suunas. Vaatasin üheksa Eesti aktsia graafikut, vaid üks aktsia sai loa ostuks ? Baltika. Baltika on aga üks vähekaubeldud aktsiatest, mistõttu graafikus võib olla liiga palju müra, et selle najal teha kaalukaid kauplemisotsuseid. Eesti Telekomi, Hansapanga, Harju Elektri, Merko Ehituse, Norma, Tallinna Kaubamaja, Saku Õlletehase ja Viisnurga suhtes saaks võtta vaid negatiivse meelestatuse ehk müüa. Aktsiate liikumisi vaadates on näha, et paljud aktsiad kauplevad üsna kõrgetel tasemetel, sageli mitte kaugel tipust. Nädalasest graafikust nähtub, et Eesti Telekomi aktsia võiks ehk leida toetust 112,97 krooni kandis ehk 0,4 protsenti eilsest sulgemishinnast madalamal. Kui see tase ei pea, siis nädalase intervalliga graafikul on aktsia edasisele langusele avatud. Hansapanga aktsia toetustase asub 87,46 krooni juures ehk 5,9 protsenti eilsest sulgemishinnast madalamal. Tipust mõnevõrra allapoole pööranud aktsiatel on vastupanutasemeteks aktsiate kõrgemad tasemed, ülevalpool pole enam vastupanutasemeid. Võib-olla on aktsiatel pikemaks ajaks tipud tehtud. Seda saab teada selle järgi, kui aktsiad ei suuda enam minna varasemaid tippe vallutama.

Eile olid investorid Tallinna börsil väheaktiivsed. Liideraktsiate hinnad liikusid eri suunas. Kokku tehti 50 tehingut ja vaid 4,6 mln krooni käivet.

Eesti Telekomi aktsia jätkas eile langemist. Aktsia hind kukkus 1,5 protsenti, 113,44 kroonile, mis oli ühtlasi päeva madalaima hinnaga tehing. Aktsia käive oli vaid 1,66 mln krooni. Tänase päeva kohta suurtehing 10 000 Telekomi-aktsiaga (1,13 mln krooni) pandi börsisüsteemist läbi alles pärast kella 14.

Hansapanga aktsia hind tõusis 1,4 protsenti, 92,94 kroonile. Aktsiaga tehti 2,37 miljonit krooni käivet. Norma aktsia hind langes 0,9 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing