Home Depot tõstis kasumi- ja käibeprognoosi

19. mai 2004, 10:16

Eile tugevad kvartalitulemused avaldanud Home Depot tõstis oma majandusaasta käibe- ja kasumiprognoosi.

Maailma suurim kodutarvete jaemüüja <GR#US.HD> loodab, et käimasoleval majandusaastal kasvab firma käive 10-12% (vana prognoos 9-12%). Kasum aktsia kohta peaks aastaga kosuma 10-14% (eelmine prognoos 7-11%). Analüütikud ootavad hetkel firma aastakasumiks 2,10 dollarit aktsia kohta, mis tähendaks 12% kasumi tõusu.

Home Depot esimese kvartali kasum ulatus 1,1 mld dollarini ehk 0,49 dollarini aktsia kohta. Käive, mis küündis 17,55 mld dollarini, kasvas vähemalt aasta aega tegutsenud poodides 7,7% ja koos uute poodide lisandumisega 16%.
Reuters Research andmeil ootasid analüütikud kvartaliks keskmiselt 0,43 dollarist kvartalikasumit ja 17,12 mld dollarist käivet.

Müügi kiire kasvu taga oli tööriistade, sae- ja ehitusmaterjalide tugev müük.
Lisaks kannustas müüki poodide renoveerimine ja teeninduse paranemine.

?Jaekaubandussektoris on meie firmal üks tugevamaid bilansse,? ütles analüütikutele firma tegevjuht Bob Nardelli, kelle arvates näitasid esimese kvartali majandustulemused hästi, kuidas täideviidud strateegiaga saavutatakse firmas kasv.

Home Depot aktsia tõusis eile New Yorgi börsil tulemuste peale 3,4%, tasemeni 34,62 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing