Laenuvõtja peaks tegema stressitesti

19. mai 2004, 14:56

Eesti Panga presidendi Vahur Krafti sõnul peaks iga senini optimistlik laenuvõtja tegema stressitesti.

'Näen sotsiaalset probleemi,' ütles Kraft. 'Inimesed peaksid tegema stressitesti, et näha, mis siis juhtub, kui intressid tõusevad. See on ka, miks me kogu aeg rõhutame, et peavad olema säästud.'

Eesti Panga asepresident Andres Sutt ütles, laenuandjate ja -võtjate puhul toimib ilmselt jagatud vastutus. 'Kui asjad halvasti lähevad, küsitakse meie käest, kes on süüdi. Kommertspankade pärast me väga ei muretse, oleme mures pigem selle pärast, kuidas laenuvõtjad muutuvad tingimused üle elavad.'

Eesti Panga asepresident Märten Ross tunnistas, et laenuvõtjad peavad intressi muutumatuks. 'Meil kuu aega tagasi võttis ühistu laenu, küsisin juhatuse esimehelt, mis tingimustel. Tema küsis vastu: kas need võivad muutuda või?'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing