Kõikide varastatud plastikkaartide taastamine võtab kuu aega

Enn Tosso 20. mai 2004, 00:00

Uued pangakaardid saab sõltuvalt pangast mõnekümne krooni eest ning aega läheb nendega sõltuvalt pangast kuni viis pangapäeva. Ühispank pakub ka asenduskaarti, millega saab kohe raha automaadist välja võtta, ent kauplustes maksta ei saa.

Autoregistrist öeldi, et uue juhiloa saab kätte heal juhul isegi samal päeval. See on võimalik siiski vaid Tallinna elanikel, Lõuna-Eestist pärit kuriteoohver peab ootama paar päeva. Samas on tal võimalik saada kohe asendusluba, millega saab Eesti piires ringi sõita.

Uus juhiluba maksab 380 krooni, ent kui võtta politseist tõend, et see on varastatud, saab loa kätte 130 krooniga. Samas, kui juhiluba on juba üle kahe aasta vana, tuleb hankida uus tervisetõend, mis läheb maksma kuni 150 krooni.

Kõige enam võtab aega uue ID-kaardi ja passi taotlemine. Kodakondsus- ja migratsiooniametist öeldi, et pole vahet, kas taotletakse esmakordset ID-kaarti või asendust varastatud kaardile. Maksma läheb see ikka 150 krooni ning aega võtab ühe kuu.

Kõige hõlpsamini saab taastada haigekassakaardi. Haigekassast öeldi, et uus kaart on tasuta ning see trükitakse kohe välja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing