EPL: Meelis Atonen kapo uurimise all

20. mai 2004, 08:02

Kaitsepolitsei uurib, kas majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen levitas ebaseaduslikult riigisaladuse alla kuuluvaid dokumente.

Kaitsepolitseiameti komissar Henno Kuurmann tõdes, et kaitsepolitsei sai tõepoolest möödunud nädalal Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjonilt kirja koos kodaniku avaldusega, milles muu hulgas viidatakse Atoneni võimalikule riigisaladuse seaduse rikkumisele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kapo komisjoni poole pöördus kaks nädalat tagasi paljudele suurfirmadele avalike suhete teenust pakkuva suhtekorraldusfirma Corpore põhiaktsionär Meelis Kubits.

Kubits väitis oma pöördumises, et Atonen on näidanud vähemalt ühele ärimehele teabeameti pitseriga ja riigisaladuse alla kuuluvat kirja, milles viidatakse tema seotusele Venemaaga, et mustata Corpore mainet.

?Kaitsepolitsei tutvub kodaniku avalduses toodud väidetega ja kujundab oma seisukoha lähiajal,? ütles kapo komissar Henno Kuurmann. ?Kodaniku avalduses sisalduvate väidete sisu kohta ei pea kaitsepolitsei praegu võimalikuks täpsemaid selgitusi anda.?

Kubits soovis Riigikogu komisjonilt teada, kuidas ja millise info alusel teabeamet selliseid kirju koostab, kuidas neid tellitakse, kas komisjoni liikmetel on selgust, kuidas minister Atonen riigisaladuslike paberitega ümber käib ning missugused on tema seaduslikud õigused end sellise laimu eest kaitsta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing