Dublini kaasaegse lavakunsti äkkrünnak Kanuti Gildi SAALis

Christel Karits 21. mai 2004, 00:00

Tegemist on Iirimaa Euroopa Liidu presidentuuri kultuuriprogrammi ühe suurema ettevõtmisega Eestis. Kahe päeva jooksul on Tallinna publikul võimalik osa saada ühest tantsuetendusest ja dokumentaalfilmist ning kahest omanäolisest kontserdist.

?Our Dublini (Meie Dublin) kava ei koosne Iirimaa esindusetendustest, vaid tegemist on Dublini noorte ning progressiivsete kunstnikega, kes on kutsutud tutvustama Dublini sünergilist kultuuripilti,? avab programmi üks korraldajatest Priit Raud.

Our Dublinile on koostöös partneritega töötatud välja kontseptsioon ning kava, aga viimane valik on jäänud Kanuti Gildi SAALile. ?Tahame näidata inimestele meie linna Dublinit meie pilgu läbi,? ütleb Raud.

Reedel, 21. mail astub esimesena lavale Iiri Moderntantsu Teater (Irish Modern Dance Theatre) oma kunstilise juhi, koreograafi ja laulja John Scotti etendusega ?Rough Air?.

?See trupp on aastatega üles kasvatanud tantsupubliku maal, mis on enam tuntud oma kirjanduse ning traditsioonilise draama poolest. Truppi on saatnud edu ning esinetud on mitmetes riikides Euroopas ning ka USAs,? selgitab Raud.

Kell 21.30 jätkub õhtu ühe omapärasema elektroonilise muusika tegelase Herviga. Töötades sülearvuti ning Nintendo Gameboyga, toob ta vaatajateni omapärase elektroonilise muusika. Plaadifirma compactrisc records avaldas eelmise aasta lõpus välja tema esimese sooloplaadi.

Laupäev, 22. mai, algab dokumentaalfilmiga James Kellylt ?Spléachadh? (?Pilguheit?).

32minutilises filmis tutvustatakse kaasaegseid kunstnikke kõigist 32st Iirimaa maakonnast: näha on nii Belfasti break-tantsijat kui ka taiji-meistrit Claire?st, Valentia saare nukumeistrit kui ka Kilkenny DJd.

Meie Dublini nädalavahetus lõppeb ühe parasjagu kõige kuumema nimega Dublini nüüdismuusikas, nimelt Jürgen Simpsoniga.

Simpson on tuntud nii heliloojana ? temalt on tellinud heliteoseid mitmed tuntud kollektiivid ning ta on loonud auhinnatud nüüdisoopereid ? kui ka tegevmuusikuna. Kevin Volansi õpilane esitab Kanuti Gildi SAALis menukalt Londonis esietendunud soolokava ?An elec-troacoustic solo performance for accordion and live electronics?.

?See on energiline ning teatraalne vaatemäng,? iseloomustab Priit Raud.

Our Dublin saab teoks koostöös Irish Modern Dance Theatre?ga ning seda toetavad Iiri kunsti-, spordi ja turismiministeerium Iiri Euroopa Liidu presidentuuri kultuuriprogrammi raames; Iiri Suursaatkond ja Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing