Ülo Toomsalu • 20. mai 2004 kell 6:05

EPL: Eestis kasutab internetti 46 protsenti elanikest

Uuringufirma TNS Emor andmetel kasutab Eestis 15?74aastaste elanike seas internetti 479 000 inimest ehk 46 protsenti elanikkonnast.

TNS Emori projektijuht Kristina Randver ütles, et kui arvestada internetikasutajate hulka ka lapsed alates kuuendast eluaastast, kasutab Eestis internetti umbes 600 000 inimest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Internetikasutamine kasvab Balti riikides, ulatudes 2004. aasta alguses juba enam kui 1,6 miljoni inimeseni. Balti riikide ?e-tiiger? internetis on jätkuvalt Eesti oma ligikaudu 46protsendise kasutajaskonnaga.

Eesti edu võtit tuleb Randveri sõnul otsida mitme põhjuse seast. ?Ühelt poolt mängib kindlasti rolli riikide taust ? Eesti on rohkem seotud Põhjamaadega,? selgitas Randver. ?Samuti avanes Eestis telekommunikatsiooniturg kõige kiiremini ning seetõttu on hinnad siin odavamad kui teistes Balti riikides,? lisas ta.

Samas on Läti interneti osas üks Ida-Euroopa kallimaid riike. Balti riikidest on Lätis interneti kasutajate hulk suhtes elanike arvuga ka kõige väiksem ? 24 protsenti 15?74aastastest elanikest.

TNS Emori andmetel on Eestis laiemat internetilevikut toetanud ennekõike suur koduarvutite hulk. Rohkem kui pooltel Eesti internetikasutajatel on ligipääsu internetile ka kodus. Lätis ja Leedus seevastu on interneti kodukasutuse vallas lähiaastatel oodata tuntavaid arenguid.

Hetkel kuum