Hooaja lõpuks suur armastusdraama

Christel Karits 21. mai 2004, 00:00

114 aastat tagasi, 17. mail 1890 esietendunud muusikaline lavateos tõi oma loojale kiiresti ülemaailmse kuulsuse. Teose lipukirjaks sai elulähedus, mis vastandus suurejoonelisele ajaloolis-mütoloogilisele muusikadraamale.

?Talupoja au? sü?eed läbib armastuse teema, mis on omane nii elule kui ka ooperi?anrile. Lugu on lihtne: talupoiss Turiddu armastab Lolat, kes ei jõua aga meest sõjaväest tagasi oodata ja abiellub voorimees Alfioga. Turiddu leiab veidi aega lohutust noore talutüdruku Santuzza juurest, kuid vana armastus ei hääbu. Meeleheitel Santuzza räägib Alfiole Lola ja Turiddu kohtumistest. Talupoja au tuleb kaitsta kahevõitlusel.

Ooperi kannavad ette Rahvusooperi Estonia sümfooniaorkester ja ooperikoor ning Vanemuise koor. Peaosi laulavad itaalia sopran Marta Moretto (Santuzza) ja bulgaaria tenor Kaludi Kaludov (Turiddu), teistes rollides kuuleme Heli Veskust, Iris Oja ja Jassi Zahharovit. Muusikaline juht ja dirigent on Eri Klas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing