21. mai 2004 kell 15:42

Eesti Energia tabas üheksa petisettevõtet

Eesti Energia tabas üheksa äriklienti, kes olid lahti muukinud elektriarvesti ja selle tagurpidi käima pannud, kirjutab Võrumaa Teataja.

Viimane juhtum leidis aset eelmisel nädalal Lasva vallas, kus Kääpa alajaama elektrikatkestust uurima läinud elektrikud ühe muukija eest leidsid.

'Seda poleks uskunud, et nii jõhkralt tehakse,' ütles Võrumaa Teatajale Kagu-Eesti piirkonna elektrivõrgu juht Leander Konks. Tema sõnul on elektriarvestite lõhkumine viimasel ajal plahvatuslikult kasvanud, sest ainuüksi paari kuuga on Eesti Energia rutiinse kontrolli käigus avastanud lõhutud elektriarvesti üheksast Võrumaa ettevõttest. Konksu hinnangul on Eesti Energia seetõttu jäänud ilma kuni kahest miljonist kroonist. Ettevõte kavatseb kontrolli tugevdada.

Hetkel kuum