SLÕL: Viljandimaa suurtalunikku taheti õhku lasta

24. mai 2004, 08:36

Viljandi Mercedese esinduse lukksepad avastasid suurtaluniku Jaan Lepiku mersu alt võimsa pommi ning eemaldasid selle pahaaimamatult.

Neljapäeva pärastlõunal avastasid Viljandis Mercedeseid müüva ja remontiva Pargi Autokeskuse lukksepad suurtalunik Jaan Lepiku (49) pisibussi Mercedes-Benz Vito alt salapärase paki ning kiskusid selle sõiduki põhja küljest pahaaimamatult lahti. Päästeteenistusse teatati arvatavast pommist kell 14.42, kirjutab SL Õhtuleht.

Esmalt kohale kihutanud Viljandi politseinikud ning nende kannul saabunud Tartu üksik-päästekompanii demineerijad leidsid eest kleeplindiga kõvasti kinni mässitud musta kilekoti, milles peitus võimas pomm.

Demineerimisgrupi ülem leitnant Kalvar Tammine ütleb, et auto küljest pommi eemaldanud töömehel vedas uskumatult. «Kunagi ei tea, millest pomm koosneb ja kuidas reageerib!» märgib ta.

Looma- ja viljakasvataja ning viljakuivatite omanik Jaan Lepik ei taha pommist rääkida. «Viisin auto tõepoolest neljapäeval töökotta. Reedel sain kätte ning mingist pommist pole ma kuulnud,» väidab ta. Lisades, et ka politsei pole temalt seni pommi kohta midagi pärinud.

Selle üle, kes pommi auto alla võis panna, ei taha arutleda kaitsepolitsei komissar Henno Kuurmann ega Lepik. «Töö käib. Seadeldis on ekspertiisi saadetud. Meie inimestel on teatud kahtlused ja versioonid,» kostab Kuurmann vaid.

Samas sosistavad kohalikud, et arvatav pommipanija on Viljandimaal varemgi paksu pahandust tekitanud. «Ta on ka talupidaja, aga praegu läheb tal üsna viletsalt. Eks see pommipanekki on viha ja kadedus konkreetse inimese vastu, sest Lepik on Viiratsis suur tööandja ja lugupeetud inimene,» jutustab nimetuks jääda soovinud viljandimaalane.

Kohaliku sõnul kahtlustatakse endisest kaitseliitlasest talunikku ka selles, et ta süütas kaks aastat tagasi Tänassilma küla taluniku Mati Leemeti sealauda. Põlengus hukkus 195 siga. «Leemetilgi läks toona «liiga hästi». Nagu Jaanil praegu. Mõni lihtsalt ei kannata konkurendi edu välja,» väidab küsitletu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing