Ragn-Sellsi kasum on tublisti kasvanud

Villy Paimets 25. mai 2004, 00:00

?Möödunud aasta märksõnaks olid investeeringud ja taaskasutus,? lausus Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rein Leipalu. ?Jäätmekäitluse valdkonnas on keskkonnahoiu eesmärgil regulatsioon järjest kasvanud, mistõttu nõudmised jäätmekäitlejale on karmistunud. Ragn-Sells on suutnud uute nõudmistega edukalt kaasa minna ja seejuures säilitada oma efektiivsuse.?

Ragn-Sellsi investeeringute maht oli möödunud aastal 16,4 miljonit krooni, mis on 2,5 korda rohkem kui aasta varem.

?Head majandustulemused võimaldavad sellel aastal investeeringuid jätkata,? rääkis Ragn-Sellsi finantsjuht Ivi Õunapuu. ?Suure muutuse tõi endaga kaasa 1. mail jõustunud jäätmeseadus, mis keelab näiteks ladestada sorteerimata jäätmeid. Edasised investeeringud on vajalikud selleks, et suurendada jäätmete taaskasutust, mille määr peaks lähiaastatel kasvama 10 protsendilt kuni pooleni kõigist olmejäätmetest.?

Sellel aastal investeerib Ragn-Sells kokku 25 miljonit krooni, millest 5 miljonit krooni läheb hoonete ja ehitiste rajamiseks, 10 miljonit krooni kulub uutele sorteerimisliinidele ning 10 miljonit krooni täiendava kogumistehnika soetamiseks.

?Sel aastal ei ole prügiturul olulisi muudatusi näha, prügilahinnad on paigas ning uute seaduste mõju tuleb alles järgmisel aastal,? ütles Ragn-Sells ASi arendusdirektor Agu Remmelg.

Leipalu lisas, et jäätmekäitluse valdkonda ootavad sellel aastal ees mitmed muudatused, mis on seotud jäätmete taaskasutuse ja valikkogumisega. ?Üheks näiteks on taara tagatisraha süsteem, mis puudutab otseselt kõiki tarbijaid.?

Eesti prügituru maht on hinnanguliselt 400 miljonit krooni (ilma metallijäätmeteta), Ragn-Sellsil on sellest umbes 35% ja Cleanawayl peaaegu 50%. Kokku tegeleb Eestis jäätmetega üle 40 firma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing