24. mai 2004 kell 13:34

Venemaa loob naabritega ühtset majandusruumi

Venemaa, Valgevene, Ukraina ja Kasahstani ühtse majandusruumi loomine võib saada võimsaks hoovaks neliku majanduskasvu ergutamiseks.

?Majanduse integreerimine, kaupade, teenuste ja tööjõu vaba liikumine kannustavad rahvuslike majanduste kasvu ja moderniseerimist, lisavad konkurentsivõimet maailmaturul ning parandavad Ukraina, Venemaa, Valgevene ja Kasahstani kodanike elujärge,? ütles täna Jaltas toimuval nelja riigi liidrite kohtumisel Venemaa president Vladimir Putin.

Putini sõnul võidakse enamikes ühist majandusruumi puudutavates küsimustes kokkuleppele jõuda veel elle aasta lõpuks. 2005-2006 võiksid neli riiki juba alla kirjutada konkreetsed kokkulepped. Viimaste hulgas nimetas Putin väliskaubanduspoliitikat, ühtseid tollitariife, ühtset konkurentsikeskkonda ja ühtset regulatiivset organit, vahendas Interfax.

Putini sõnul ei takista nelja riigi ühtse majandusruumi loomine nende riikide iseseisvaid püüdlusi saada Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO liikmeks.

Hetkel kuum