Egiptus, Tuneesia ja Katar keeldusid osalemast G-8 tippkohtumisel

25. mai 2004, 16:20

Egiptus lükkas tagasi osalemiskutse G-8 riikide tippkohtumisele, mis toimub 8.-12.juunil USAs, teatas riigi välisminister.

Samuti ei sõida nõupidamisele Tuneesia ja Katari esindajad. Ülejäänud esmakordselt tippkohtumisele kutsutud Araabia riigid - Alþeeria, Saudi Araabia, Bahrein, Jeemen ja Jordaania osalevad. Kohtumisel arutatakse Ühendriikide 'Suurt Lähis-Ida Initsiatiivi', mis näeb ette laialdasi poliitilisi ja sotsiaalseid reforme araabiamaades, mille eest lubatakse riikidele finantsabi.

Enamus araabia riike keeldusid väljast poolt pealesurutavatest reformidest ja võtsid Tunises lõppenud tippkohtumisel vastu otsuse teostada ümberkorraldusi ise. Nii näiteks kavatsetakse laiendada rahva osalust poliitilistes asjades, kindlustada naiste õigusi jne.

<#FinIzvestija=http://www.finiz.ru/cfin/tmpl-art_news/id_art-847591>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing