Logistikateenuse hind esialgu muutusteta

ÄP 26. mai 2004, 00:00

Seoses euroliitu astumisega avanenud piirid ning kiirenenud tarneajad ei ole hetkel veel logistikateenuse hindu mõjutanud. Säästa võib aga tänu tollivormistuste äralangemisele väikepakkide saatmisel.

NBI Ekspeditsiooni ASi müügijuht Andres Leht selgitab, et NBI ei ole oma hindu muutnud. ?Küll on märgata, et mõni ettevõte on tõstnud ehk veidi ennatlikult Eesti siseriiklikke tariife, ootamata ära muutusi veoturul,? lisab Leht. Rahvusvaheliste vedude hinnad on tema sõnul hetkel veel jäänud stabiilseks.

ACE Logisticsi juhataja Andres Matkur räägib, et sõltuvalt kauba kaalust on tollivormistuste kadumine alandanud hindu, see kehtib väikesaadetistele. ?Enne 1. maid võis ekspordi ja impordi tollivormistus kokku maksta näiteks 50 kg puhul pool veohinnast, selle raha kliendid täna säästavad,? selgitas Matkur. Kaalukamatel ja suurematel saadetistel moodustas tollivormistus marginaalse osa hinnast ning nende veohindadele vormistuste ärakadumine nii suurt mõju ei avalda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing