Parts rääkis Helsingis alkoholiaktsiisi tõstmise kavast

Kristiina Randmaa 27. mai 2004, 00:00

Partsi teatel mõjutaks uus maks kange alkoholi hindu umbes 20 protsenti, vahendas Eesti Päevaleht Online lehte Turun Sanomat. Peaminister rõhutas, et otsus toetub alkoholi- ja tervishoiupoliitilistele põhjustele.

Rahandusminister Taavi Veskimägi kinnitusel pakkusid mitmed ministrid eelmisel neljapäeval valitsuskabineti arutelu käigus 2005.?2008. aasta eelarveplaani üle välja ideid, kuidas kompenseerida eelarvemahu vähenemist. ?Koos leiti, et pakutavad maksumuudatused ei tohi kanda ainult riigieelarve tulude suurendamise eesmärki, vaid peavad kandma endas ka muid sisulisi eesmärke ühiskonnas, näiteks terviseedendamine,? märkis ta.

Rahandusministeerium analüüsib ministri sõnul kõiki neljapäeval väljapakutud ettepanekuid, näiteks ka alkoholiaktsiisi tõusu mõju salaalkoholiturule. ?Sügisel koos 2005. aasta eelarvega tahame tulla välja ka maksustrateegiaga, kus ühelt poolt peavad olema välja pakutud põhimõttelised lähenemised, aga teisalt ka konkreetsed ideed, et siis juba minna nendega Riigikogusse,? ütles Veskimägi.

Eesti Päevaleht kirjutas laupäeval, et kange alkoholi, tubaka ja kasiinode kõrgema maksustamise osas kokku leppinud valitsus plaanib uuest aastast aktsiisitõuse, mis kergitaksid liitrise viinapudeli hinda keskmiselt 20 krooni ja teeks suitsupaki 50?60 senti kallimaks.

Karmima aktsiisipoliitikaga loodavad ministrid kokku koguda 500 miljonit krooni lisaraha, mis lubab samavõrra suurendada 2005. aasta riigieelarve mahtu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing