Kraftwerki hi-tech show esmakordselt Eestis

Christel Karits 28. mai 2004, 00:00

Innovaatikat ja popi mentaliteeti õigel määral sobitades on Kraftwerkil õnnestunud võita nii ülikriitilise meelega melomaanide kui ka laiema publiku südamed. Nende kontserti on iseloomustatud kui minimalistlikku, sentimentaalset, aga eelkõige kui ülipeenelt programmeeritud hi-tech show?d.

Tallinnas esitab Kraftwerk kahe ja poole tunnise show jooksul paremiku kogu oma 30aastasest loomingust ja lugusid viimaselt albumilt ?Tour de France Soundtracks?. Uksed avatakse kell 19.00, ansambel astub lavale kell 20.00.

Maailmaturnee käigus esmakordselt Eestisse jõudev Kraftwerk sai alguse 1968. aastal, mil klassikalise muusika õpingutel kohtusid Ralf Hütter ja Florian Schneider-Esleben. Kraftwerki peetakse koosluseks, mis on elektroonilise popmuusika arengut läbi aegade enim mõjutanud.

Ansambli 70ndate hitid ?Autobahn?, ?The Model?, ?Radioactivity?, ?Trans Europe Express? ja ?Robots? näitasid kätte uued suunad ja võimalused ning käivitasid elektroonilise muusika revolutsiooni. Kraftwerk on otseselt mõjutanud tänapäeva klubimuusikat (electro, techno, house) ning muu hulgas selliseid suurnimesid nagu David Bowie, Depeche Mode ja isegi Madonna.

Hoolimata sellest, et Kraftwerk on paljude eeskuju ja mõjutaja olnud, ei ole nemad ise koostööst teiste muusikutega huvitatud.

Mis ühendab superstaare David Bowiet, Elton Johni ja Michael Jacksonit? Kõigi nende koostööpakkumistest on Kraftwerk ära öelnud. Üldse on nad oma ajaloo jooksul keeldunud mis tahes remix-pakkumistest ja mõnevõrra lihtsustava üldistusena võib öelda, et tegemist on ühega tõrksamatest suhtlejatest muusikatööstuses.

Nende kalduvus mitte vastata e-kirjadele ja telefonikõnedele on legendaarne ja räägitakse, et ka nende eneste plaadifirma ei saanud nendega üksvahe ühendust.

Kuna Kraftwerk ei soovi end eksponeerida ning nad tahavad jääda anonüümseks, on Tallinna kontserdil erakordselt tugev valve. Kontserdipaika ei lubata ka fotoaparaatide ega kaameratega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing