Traditsiooniline Kuningas Arthuri gala Tallinna Katariina kirikus

Kersti Inno 28. mai 2004, 00:00

Galal esinejate koosseis on traditsiooniline: kolm meeshäält koos koori ja sümfooniaorkestriga. Seekord teeb kaasa noor tenor Lätist, Aleksandrs Antonenko, kes lummas hiljuti meie publikut Hermannina rahvusooperi Estonia uuslavastuses ?Padaemand?. Koduteatrist osaleb Rauno Elp, kes on tuntud rahvusooperi Estonia kaalukaimate baritoni rollidega. Kolmas solist on Ain Anger, kelle viimaste aastate särav lauljakarjäär Saksamaal ja New Yorgis on olnud meie publiku rõõmsa tähelepanu keskmes. Kontserti juhatab rahvusvaheliselt hinnatud, Eestis harva esinev dirigent Vello Pähn.

Kuningas Arthuri gala on saanud oma nime legendaarse brittide kuninga järgi, kes kutsus võrdsete õiguste ja kohustustega rüütleid ümara laua äärde, et üheskoos maailma õiglasemaks ja paremaks muuta. Algselt kinnisest klubiüritusest on aastatega arenenud iseseisev heategevuskontsert, kus ühte õhtusse on koondunud hea ning kergesti kuulatav muusika, meeleolukas show, kõrgetasemelised esitajad, sobiv annus glamuuri ja üllas eesmärk. Traditsioonile pani aluse Estonia katusekivide aktsioon, järgmised objektid olid Tartu Jaani kiriku torn, Johann Laidoneri mõisa peasaali põrand Viimsis, suusahüppemägi Otepääl, Narva Aleksandri kiriku katusekupli kesktorn, Eesti Tare Krimmi eestlastele Krasnodarkas.

Piletid Kuningas Arthuri galale on juba välja müüdud, kuid kontserti on võimalik jälgida otseülekandes Klassikaraadios ning 5. juunil kell 19.15 salvestatuna Eesti Televisioonis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing